Wortelsoep MHK

Deze wortelsoep is gemaakt van zo’n heerlijke bos verse Hollandse wortelen. Zo volop in het seizoen smaken de wortels heerlij zoet en dat proef je goed bij deze soep. En het fijne is dat je ongemerkt lekker veel vitaminen eet. En heb je wat soep over? Neem een bakje mee naar je werk als lunch. Heerlijk bij een broodje kaas. Oerhollands en lekker!

Recept Wortelsoep

Ingrediënten

  • grote bos wortelen
  • 2 flinke aardappels
  • grote ui
  • olijfolie
  • 2 groentebouillon blokje
  • Takje verse Roosmarijn

Bereiding

Rasp de wortels en snijd het loof er af. Gooi het loof niet weg, maar maak er deze heerlijke pestosaus van.

Bospeen met wortelloofpesto
Wortelloof pesto

Snijd de wortels in stukjes en zet even apart.

Schil de aardappels en snijd ook deze in blokjes.

Pel en snipper de ui.

Verwarm wat olijfolie in een soeppan en fruit hierin de uisnippers zachtjes. Let er op dat je het vuur niet te hoog zet.

Voeg na een paar minuten de stukjes wortel en de aardappel toe. Voeg ook een liter water, het takje Roosmarijn en het bouillonblokje toe. Breng alles aan de kook. Kook alles 10 minuten door.

Haal de Roosmarijn uit de soep en pureer de rest met een staafmixer. Proef of de soep lekker is en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

TIP: Ik gebruikte in plaats van water het vocht waar ik de dag ervoor mijn asperges in had gekookt. Dat gaf een extra zoetige smaak aan de wortelsoep. Het aspergevocht bewaar ik in de koelkast of ik vries het in.

TG Facebook Comments

5-25-2020
Geplaatst in Blog, soep