Winterse maaltijdsoep
Gisteravond stond hier thuis deze winterse maaltijdsoep op het menu. Zoonlief was ziek naar huis gekomen en lag de hele dag te snotteren en hoesten op de bank. Daar waren duidelijk wat extra vitaminen nodig die makkelijk naar binnen te lepelen zijn. Dan is de goeie ouwe minestronesoep een uitkomst. Het zijn instant vitaminen en ultiem comfortfood tegelijk. Wat wil je nog meer. 

Recept 

Winterse maaltijdsoep

4 personen-1,5 uur (voornamelijk kooktijd)-makkelijk

glutenvrij (behalve het stokbrood)-lactosevrij-vega

Winterse maaltijdsoep

Ingrediënten

2 grote uien, in ringen gesneden

1 winterpeen, in reepjes gesneden

1/4 knolselderij, in reepjes gesneden

1 pastinaak, in reepjes gesneden

1/4 pompoen, in reepjes gesneden

Reuzepompoen. Ook wel bekend als oranje pompoen.

1 prei, in ringen gesneden

2 el gedroogde Italiaanse kruiden

1,5 ltr bouillon

1 blik tomaten (450 gr)

tabasco

50 gr oude kaas, geraspt

zout en peper

goede olijfolie

stokbrood

knolselderij

Bereiding

Verwarm eerst wat olie in een grote braadpan. Fruit hierin de uienringen op een niet te hoog vuur tot ze glazig zijn. Voeg dan een voor een de gesneden groenten toe en hussel alles goed door elkaar.Voeg dan na een minuut of 5 de kruiden en de bouillon toe. Laat dit geheel een uurtje op een zacht vuur pruttelen.

Als na een uurtje de groenten lekker gesmoord zijn voeg je het blikje tomaten toe samen met 1 blikje water. Roer even goed door en laat 10 minuten pruttelen.

Doe er tenslotte de tabasco en de kaas bij. Proef of de smaak naar wens is en voeg eventueel nog wat extra zout en peper toen.

Verdeel de soep over 4 borden of kommen en serveer er het stokbrood bij.

Winterse maaltijdsoep

Tip 1: je kunt er ook nog uitgebakken spekreepjes aan toevoegen voor de vleesliefhebbers!

Tip 2: wil je het jezelf wat makkelijker maken dan kun je uiteraard ook al gesneden groenten kopen. Zo is een zak gesneden uien en wortel om hutspot te maken heel handig als basis voor deze soep.

Winterse maaltijdsoep

TG Facebook Comments

11-29-2018
Geplaatst in soep