Voor mijn wentelteefjes met kersenjam heb ik vandaag twee Hollandse klassiekers samengevoegd. En zo heb je ineens de Nederlandse variant van de Franse kersenclafoutis. Vorige week vertelde ik je al over de Hollandse kersen die sinds half juni, dankzij het mooie weer, van de Hollandse kersenbomen komen. Bij mij in het dorp worden deze Hollandse kersen gelukkig verkocht. Niet goedkoop, maar heb je ze eenmaal geproefd, dan wil je echt niets anders meer. Lang zijn de kersen er helaas niet dus geniet er nu volop van. Zoals met deze wentelteefjes met eigengemaakte snelle kersenjam. Een heerlijk nagerecht of bij de koffie in het weekeinde. Kijk zo lekker kan Nederland zijn.

Recept

Wentelteefjes met kersenjam

4 personen -25 + 25 minuten in de oven-makkelijk

bevat lactose en gluten 

Wentelteefje met kersenjam

 

Ingrediënten

2 eieren

50 ml melk

1 tl kaneelpoeder

15 gr suiker

4 sneetjes brood

roomboter

100 gr kersen

100 gr suiker

1 el citroensap

Hollandse kersen

Hollandse kersen

Bereiding

Klop eerst de eieren los samen met de melk, kaneelpoeder en suiker.

Snijd dan de sneetjes brood doormidden en besmeer ze met wat roomboter. Leg ze dakpansgewijs in de schaal. Schenk het eimengsel gelijkmatig over het brood.

Laat de schaal nu 15 minuten op het aanrecht staan zodat het eimengsel goed in de boterhammen kan trekken.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de schaal in de oven voor een kwartiertje.

Maak ondertussen een snelle kersenjam. Ontpit je kersen, doe ze in een pan. Voeg de suiker en het citroensap toe en breng het aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken en zet dan het vuur uit.

Haal tenslotte de wentelteefjes uit de oven. Serveer ze met de kersenjam en als je het helemaal af wil maken….een toef slagroom.

En vergeet niet te genieten van je wentelteefjes met kersenjam. En heb je jam over? geen probleem. Doe de jam in een gesteriliseerde pot (10 min. gekookt in water) en bewaar in de koelkast. De jam is lekker op brood en in de yoghurt!

Wentelteefjes met kersenjam

TG Facebook Comments

7-18-2019
Geplaatst in zoetigheden