Deze Makkelijke Maandag heb ik een plaattaart met vis voor je. Je maakt hem letterlijk in 5 minuten en laat vervolgens de oven het zware werk doen. In de supermarkt hebben ze tegenwoordig in de koeling die reuze handige ‘bladerdeeg op een rol’ liggen. Daar zit al een bakpapier omheen die die kun je direct […]

6-8-2020
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Panvisch is een oud Hollands recept dat gewoonlijk werd gemaakt van restjes vis. Je kunt het dus van elke vis maken die je maar wil. Zelfs met vis uit blik die je wellicht nog in je voorraadkast hebt liggen. Als je net als ik kiest voor vis uit de Noordzee moet je even kijken welke […]

4-6-2020
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Begin de week goed met deze pasta met Hollandse garnalen. Je weet wel die kleine grijzige garnaaltjes uit het vis koelvak. Ze zijn niet goedkoop, maar het zijn zulke heerlijke smaakmakers dat je er niet heel veel van nodig hebt. Ze zijn ook nog eens heerlijk gezond en geven je pastagerecht een lekker zoet-ziltige smaak. […]

7-22-2019
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Ik heb een heerlijk zomers gerecht van gepekelde zalm met gepofte knoflookboter voor je. Nu is zalm van zichzelf natuurlijk al lekker, maar als je hem vooraf pekelt, wordt de vis nog ziltiger van smaak. En als je dan net als ik de zalm heel langzaam op lage temperatuur in de oven gaart dan wordt […]

7-16-2019
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Als er toch een typisch Hollands visgerecht is, dan is het toch wel de gebakken Schol. Deze platvis is sinds deze maand tot en met december weer prima verkrijgbaar bij je visboer en op de markt. Schol wordt trouwens vaak gezien als een simpel visje, maar dat is het zeker niet. In de zomer is […]

7-4-2019
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Hhmmm ik heb een heerlijk recept voor gepofte aardappel met Hollandse garnalen voor je. Gelukkig is het niet meer zo bloedheet. Dus kan de oven weer aan en kun je aardappelen poffen. Maar dat kan ook op de bbq, mocht je die vandaag aansteken. Hoe je aardappels poft leg ik je hier vandaag uit. Dan […]

6-26-2019
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

  Ik heb hier een heerlijke kabeljauw uit de oven voor je. En ik kom er achter dat ik eigenlijk veel te weinig blog over vis. Maar ja, dat is ook best een lastig onderwerp. Gekweekte vis eet ik liever niet, want daar zit vaak teveel rotzooi in. Van wilde vis moet je elke keer checken […]

4-24-2019
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Begin de week goed met deze pasta met mosselen. Als je in Italië uit eten gaat dan staat dit gerecht regelmatig op de kaart. Meestal met spaghetti, maar in mijn favoriete restaurantje in San Remo maken ze dit gerecht met pacchari. Dat zijn pasta pijpjes maar dan groot en breed. Thuis maakte ik het recept […]

1-14-2019
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Hopla, deze woensdag heb ik een lekker visgerecht: kabeljauw met venkel. Vorige week leerde ik tijdens een kookworkshop bij Librije’s atelier verschillende vissen fileren waaronder de kabeljauw die momenteel in de Noordzee gevangen wordt. Dus past hij perfect in Mijn Hollandse Keuken waar ik uitsluitend met vis uit de Noordzee kook. En het is gewoon […]

6-6-2018
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Het is Woensdag Weckdag en ik leg je vandaag uit hoe je ceviche maakt. Ceviche is een verse vis die gegaard is in limoen- of citroensap. Het zuur in de sap en de eiwitten in de vis gaan een chemisch proces aan die zorgt voor de garing evan de vis. Je hebt dus eigenlijk helemaal geen […]

4-4-2018
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Ik at deze garnalencocktail in een restaurantje in Italië. Ik bedacht dat ik die thuis ook eens moest maken. En laat het daar nou eens precies weer voor zijn. Heerlijk toch. Het recept is kinderlijk eenvoudig. Voor de saus heb je eigenlijk whisky nodig. Heb je die niet in huis dan is een droge sherry […]

5-26-2017
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Zalm uit de wok! Ja, hoewel ik weinig zalm eet omdat ik normaal gesproken wat meer vis van dichtbij eet. Maar veel mensen vinden zalm heerlijk, dus ik dacht ik ga er eens mee aan de slag. Bovendien schijnt de vette vis heel goed voor je te zijn op het gebied van goede vetten zoals […]

2-23-2017
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Hou je van een visje op zijn tijd? Dan heb ik hier een heerlijk makkelijk recept voor Makreel uit de oven.  Het is tenslotte Makkelijke Maandag! Makreel is trouwens een vette vis die ook nog eens heel gezond voor je is. Deze relatief goedkope vis is rijk aan omega 3 en omega 6 vetten. Makreel zit […]

9-12-2016
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Hou je van een visje op zijn tijd? Dan heb ik hier een heerlijk makkelijk recept voor Makreel uit de oven.  Het is tenslotte Makkelijke Maandag! Makreel is trouwens een vette vis die ook nog eens heel gezond voor je is. Deze relatief goedkope vis is rijk aan omega 3 en omega 6 vetten. Makreel zit […]

9-12-2016
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Jaaaa, het is Mosselweek. Dat betekent dat talloze restaurants door het hele land speciale mosselmenu’s aanbieden. En ken jij de mosselman? Nee, waarschijnlijk niet! Toch oogsten onze Zeeuwse mosselmannen jaarlijks zo’n 57 miljoen kilo mosselen. De meeste daarvan eten onze zuiderburen en dan komen wij. De Hollandse mosselen komen voornamelijk uit Zeeland en daar zijn […]

9-9-2016
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Jaaaa, het is Mosselweek. Dat betekent dat talloze restaurants door het hele land speciale mosselmenu’s aanbieden. En ken jij de mosselman? Nee, waarschijnlijk niet! Toch oogsten onze Zeeuwse mosselmannen jaarlijks zo’n 57 miljoen kilo mosselen. De meeste daarvan eten onze zuiderburen en dan komen wij. De Hollandse mosselen komen voornamelijk uit Zeeland en daar zijn […]

9-9-2016
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Het is weer haringtijd en dus heb ik een lekker oer-Hollands recept voor roggebrood met haring en bietjes. Haring en bietjes gaan perfect samen qua smaak. Het roggebrood maakt het lekker stoer en de haring heerlijk Hollands. Je kunt dit gerecht als gezonde lunch eten. Maar je kunt er ook heel makkelijk een snack van maken […]

6-30-2016
Geplaatst in lunch, visgerecht
0 reacties

Deze warme donderdag heb ik een lekker recept voor zelfgemaakte zalmsalade voor je. Veel lekkerder dan die zure bende uit de winkel én een stuk gezonder. Want, zelfgemaakte zalmsalade bevat geen slechte, onnodige E-nummers. Je kan het dan misschien niet zo lang bewaren, maar who cares. Dit bakje gaat toch in één keer op. Maak […]

6-9-2016
Geplaatst in lunch, snack, visgerecht
0 reacties

Hhhmm vrijdag visdag met kibbeling en een zelfgemaakte tartaarsaus. Da’s lekker het weekeinde beginnen. Kijk, je kunt natuurlijk heel makkelijk in de supermarkt zo’n pak kibbeling uit de diepvries halen en een kant en klare fles saus kopen. Maar wat denk je van een ommetje naar de visboer voor versgebakken kibbeling en dan zelf in […]

4-15-2016
Geplaatst in Saus, visgerecht
0 reacties

Hhhmmm hier is een lekker broodje tonijnsalade voor je. Ik heb altijd blikjes tonijn in huis om deze te kunnen maken. Voor het geval er iemand in huis enorm trek krijgt in een hartig broodje. Of als er ineens bezoek op de stoep staat en je graag een paar borrelhapjes op tafel wil zetten. Deze tonijnsalade […]

1-27-2016
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Op deze vrijdag een lekkere Kervelsoep met gerookte haring. Dit in het kader van de Visserijdag die morgen, 5 september,  in Spakenburg gehouden wordt. Het is het grootste evenement van dit gezellige vissersdorp waar ze sowieso heel goed weten hoe ze feest moeten vieren. Je kunt er heerlijke visjes eten, vooral gerookte paling, waar de […]

9-4-2015
Geplaatst in Hollandse tradities, soep, visgerecht
0 reacties

Morgen, zaterdag 29 augustus start de nationale Mosselweek. Deze duurt tot en met zondag 6 september. Tijdens deze promotieweek zijn er maar liefst 280 restaurants in heel Nederland die een mosselmenu of -gerecht met Zeeuwse mosselen aanbieden. Nu eten wij de mossel thuis en in restaurants vooral in het beroemde mosselpannetje met sausjes en friet. […]

8-28-2015
Geplaatst in visgerecht
0 reacties

Deze makkelijke maandag maken we een lekkere quiche met bladerdeeg! En dan geen gewone maar met lekkere mosselen. Want daar zijn we hier in huis dol op. Dus alle variaties op het thema mossel zijn hier altijd welkom. Zo ook dit recept van het Nederlands Mosselbureau! Hier thuis een groot succes! Wat heb je nodig voor […]

8-17-2015
Geplaatst in hartige taart, visgerecht
0 reacties

Hhhhmmm het is mosseltijd. En omdat het weer een warme dag beloofd te worden, gaan we lekker picknicken en nemen deze heerlijke picknickbroodjes met mosselen mee. Ze zijn natuurlijk makkelijk te maken. En dat zien we graag in de vakantie. Het recept is niet van mezelf, maar komt van het Nederlands Mosselbureau. Want daar bedenken ze de lekkerste […]

8-13-2015
Geplaatst in broodjes, snack, visgerecht
0 reacties