IMG_2095

Zo het was effe vier jaar wachten, maar eindelijk hebben we vandaag weer eens vrij op 5 mei. Hier in mijn dorp is er vanaf 8 uur al van alles te doen en waarschijnlijk geldt dat voor alle dorpen en steden wel. Affijn dat wordt dus een beetje rondstruinen, muziek luisteren, biertje drinken… Tja en dan heb ik dus meestal niet zo’n zin om nog te gaan koken. Maar geen nood, want ik heb hier een lekker champignonbroodje dat samen met een soep of salade een prima maaltijd vormt. Ook jij kan het heel makkelijk maken, zelfs op de camping!

 

champignon2

Wist je dat?

Champignons in de 18e eeuw per ongeluk ontdekt werden door een Fransman, die ze in zijn moestuin zag en besloot ze te gaan kweken?

Champignons ooit een hele dure delicatesse waren, die alleen de allerrijksten konden eten in peperdure restaurants?

Champignons pas sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw gemeengoed werden?

De eerste Nederlandse champignons in Limburgse grotten gekweekt werden?

Dat Nederland nu een van de grootste champignonproducenten ter wereld is?

Champignons nauwelijks calorieën bevatten, vetvrij, zoutvrij en cholesterolvrij zijn en veel vezels bevatten. Dat is fijn voor je darmen.

Recept champignonbroodje

Dit heb je nodig:

4 pistoletjes

bakje champignons

knoflook

zout en peper

Port

peterselie

 

Zo maak je het:

Maak de champignons schoon met een doekje of borsteltje. Snijd ze in plakjes.

Zet een bakpan op het vuur en doe er een scheut olijfolie in. Doe er de champignons in.

Snijd de knoflook in plakjes en bak die zachtjes mee.

Bestrooi met peper en zout.

Blus af met een scheut Port. Laat even uitwalmen en schep ze dan op de broodjes.

Bestrooi met wat gesneden peterselie.

Eet smakelijk!

 

IMG_2092

 

5-5-2015
Geplaatst in vegetarisch