Deze stoofpeertjes met chocolade zijn een heerlijk nagerecht en heel simpel om te maken. De feestdagen zijn dan wel voorbij, maar waarom zou je deze koude, natte januarimaand jezelf niet nog wat verwennen? Stoofperen zijn een echt seizoensproduct. En dat betekent dat ze veel voedingsstoffen hebben en door hun versheid lekker smaken. Extra voordeel is de duurzaamheid. De peren hebben weinig kilometers afgelegd. En je steunt er onze eigen boeren mee die hard gewerkt hebben om jou de lekkerste peer te leveren. ga je voor een echt Nederlandse stoofpeer? Kies dan de Gieser Wildeman. Je vindt hem zeker bij je groenteboer.

Recept Stoofpeertjes met chocolade

4 personen-90 minuten-redelijk makkelijk-nagerecht

Ingrediënten

  • 1 kg stoofpeer, geschild
  • wijn of bessensap
  • kaneelstokje
  • steranijs
  • 2 kruidnagels
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 ml pure chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 50 gram ongezouten notenmix, grofgehakt

Bereiding

Doe de peertjes in een ruime pan en voeg de wijn/bessensap, kaneelstokje, steranijs, kruidnagels en vanillesuiker toe. Zet dit op hoog vuur. Zodra het vocht kookt, zet je het vuur lager. Laat een uurtje sudderen en geniet van de heerlijk zoete geur in je huis.

Zet een pan water op het vuur en zet daar een glazen schaal bovenop. Water en schaal mogen elkaar beslist niet raken. Breek de chocolade in stukjes en leg in de kom. Zet het vuur aan en breng het water aan de kook. Smelt de chocolade nu au bain marie. Als de chocolade gesmolten is, voeg je de room toe. Roer goed door elkaar.

Haal de peren uit de pan en laat ze even uitlekken. Schenk met een lepel de warme chocoladesaus over de peren en bestrooi ze met de grofgehakte noten en zet elke peer op een mooi dessertbordje. Laat de chocolade even uitharden en serveer de stoofperen met chocolade aan je gasten.

Gooi het vocht van de peren niet weg. Ingekookt is het een heerlijke saus voor over een ijsje of vla. Doe er wat extra suiker bij, kook het verder in, laat afkoelen. Giet in een diepvriesbakje en bewaar (max 3 maanden) totdat je er een ijsje of vla mee om kan toveren tot heerlijk dessert.

TG Facebook Comments

1-10-2020
Geplaatst in zoetigheden