spruitjes soep

We trappen deze week af met een simpele spruitjes soep. Spruiten zijn in het seizoen dus ook nog eens supergoedkoop. En verwerkt in een smakelijke soep is ook weer eens wat anders. Dus begin je week goed en gezond met deze spruitjes soep.

recept

Spruitjes soep

4 personen- 30 minuten-makkelijk

bevat vlees/ lactose & glutenvrij

spruitjes soep

 

Ingrediënten

100 gr ontbijtspek, in reepjes gesneden

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, gesnipperd

250 gr spruitjes, schoongemaakt en doormidden gesneden

1/2 stronk prei, in ringen gesneden

1,5 lt kippenbouillon

bosje verse basilicum, fijngehakt

olijfolie extra vierge

 

Bereiding

Verhit een scheut olijfolie in een grote soeppan en bak hierin de ontbijtspek ongeveer een minuut.

Voeg dan de ui en knoflook  toe en bak het geheel op matig vuur tot de uien zacht worden en een kleurtje krijgen. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Blijf ondertussen roeren.

Voeg vervolgens de spruiten en de preiringen toe. Bak deze ook kort aan tot de groente wat geslonken is. Voeg dan de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.

Doe er dan de blaadjes basilicum bij en laat de soep nog 1 minuut staan.

Haal tenslotte de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in de blender.

Breng de soep voor het opdienen nog even op smaak met zout en zwarte peper. Schep de soep in borden of kommen. Druppel er wat goede olijfolie extra vierge over en serveer direct. Lekker met knapperig ciabattabrood.

Schrijf je in voor de workshop   Conserveren op 24 maart!

TG Facebook Comments

1-22-2018
Geplaatst in soep