roggebrood met haring en bietjesHet is weer haringtijd en dus heb ik een lekker oer-Hollands recept voor roggebrood met haring en bietjes. Haring en bietjes gaan perfect samen qua smaak. Het roggebrood maakt het lekker stoer en de haring heerlijk Hollands. Je kunt dit gerecht als gezonde lunch eten. Maar je kunt er ook heel makkelijk een snack van maken door kleine blokjes roggebrood te garneren met de saus, bietjes en haring. Dat is nog eens goed voor de dag komen. Heb je, zeg maar je eigen haringparty. Hoef ik natuurlijk niet uit te leggen dat dit een ultiem gezond gerecht is met goede vetzuren, vezels, ijzer en vitaminen. Was elke lunch of snack maar zo gezond en lekker tegelijk!

Recept

Roggebrood met haring en bietjes

4 personen – 20 minuten – voorgerecht of snack

roggebrood met haring en bietjes

 

Ingrediënten

125 g crème fraîche

1 el dille

1 tl mosterd

4 haringfilets

200 g gekookte bietjes

8 sneetjes Fries roggebrood

roggebrood met haring en bietjes

Bereiding

Meng de crème fraȋche met de dille en de mosterd.

Snijd de haringfilets los van elkaar. Verdeel de dille-mosterdsaus en over de sneetjes roggebrood.

Snijd de gekookte bietjes in dunne plakjes en verdeel die over de sneetjes roggebrood.

Leg tenslotte de haringfilets er bovenop.

Garneer evt. met wat overgebleven dille of uitjes.

roggebrood met haring en bietjes

 

 

vlaggetjesdag Scheveningen

De Hollandse haringvloot

Die bestaat eigenlijk niet meer. Het laatste schip is in 2013 verkocht aan een Engelse reder. Dat terwijl we ooit internationaal de grote uitblinkers in deze sector waren…. lees het verhaal over de glorie van de Hollandse haringvloot hier!

TG Facebook Comments

6-30-2016
Geplaatst in lunch, visgerecht