rabarber toetje

Yeaahhhh ik ben vandaag jarig. Oeps, 50 jaar, maar eindelijk mooi weer op mijn verjaardag! Vandaag mag ik natuurlijk uitkiezen wat we eten …..en dat is in ieder geval als dessert een Rabarbertoetje! Bof ik even dat rabarber met mijn verjaardag ook nog eens kakelvers van het Hollandse land komt. Net als mijn andere favoriete groente; asperges.  Met de rabarber heb ik laatst op de proef al eens een toetje gemaakt dat volgens manlief “te belachelijk lekker was”. Ha komt dat even goed uit, want het is ook nog eens supersimpel te maken. Dus als jij vanavond ook wilt genieten van zo’n heerlijk makkelijk toetje, kijk dan naar het recept. 

Recept

Rabarbertoetje

4 personen-30 minuten-makkelijk

bevat gluten en lactose

rabarber toetje

Wat heb je nodig?

500 gr Rabarber

3 el suiker

8 lange vingers

geklopte slagroom

Zo maak je het:

Was eerst de rabarber zorgvuldig en snijd dan de onderkant van de stelen.

Snijd de rabarber vervolgens in stukjes en leg de stukjes in een kookpan.

Doe een klein bodempje water in de pan en strooi de suiker over de rabarber. Breng alles aan de kook.

Laat de boel rustig koken (dus niet te hard!) tot de rabarber helemaal zacht is. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Vul dan een glas met 3 eetlepels rabarbermoes, breek 2 lange vingers per glas in stukjes en strooi die over de rabarber.

Schep er dan 2 eetlepels slagroom over de koekjes en garneer eventueel met wat hagelslag of sprinkles.

rabarber toetje

En heb je ook nog zin in een leuke kookworkshop? Doe dan 9 juni mee met de workshop conserveren. Je leert kimchi, kaas, pickles en likeur maken! Meld je aan via of kijk hier voor meer data en info.

flyer workshop conserveren

 

TG Facebook Comments

5-7-2018
Geplaatst in zoetigheden