Jaaaa, dit weer vraagt om een heerlijke hartverwarmende pompoensoep. Wist je trouwens de pompoen al sinds augustus weer van het Hollandse land komt. Dat geldt trouwens niet voor de flespompoen. Die komt zelden uit Nederland. De dichtstbijzijnde landen die hem produceren zijn Frankrijk en Spanje. De Hollandse pompoen roosterde ik eerst even in de oven. Dat geeft veel meer smaak. En ik gaf mijn pompoensoep een ietwat exotische smaak door er ras el hanout aan toe te voegen. Dat maakt de wat weeïge pompoensmaak wat pittiger. Ik hou daar wel van en dat maakt dat ook niet pompoen liefhebbers de soep lekker vinden!

Recept 

pittige pompoensoep 

4 personen – 45 min. -makkelijk

vegetarisch en glutenvrij

 

Ingrediënten

1 kleine pompoen

1/2 bos wortelen

2 el ras el hanout

1 tl zeezout

olijfolie

2 uien

2 tenen knoflook

1,5 lt bouillon (of 1,5 ptr water en 3 bouillonblokjes)

 

Reuzepompoen. Ook wel bekend als oranje pompoen.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Schil dan de pompoen met een dunschiller of kaasschaaf en snijd de pompoen in stukken.

Schrap de wortelen en snijd die ook in stukken

Schep de pitten uit de pompoen en leg de stukken pompoen samen met de stukken wortel in de ovenschaal. Strooi de ras el hanout en zeezout over de groenten en giet er wat olijfolie overheen. Meng met je handen goed door elkaar en zet dit vervolgens 30 minuten in de oven.

Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.

Verwarm een beetje olijfolie in een grote pan en bak de ui en knoflook hierin glazig. Haal de pompoen en wortelen uit de oven en voeg die toe.  Voeg daarna de bouillon toe en laat op zacht vuur ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen. De pompoen zal lekker zacht worden.

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Proef tenslotte of de pompoensoep goed is en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Schep de soep  in 4 kommen. Eet smakelijk! Lekker met geroosterd brood!

 

 

TG Facebook Comments

10-24-2018
Geplaatst in soep