Ik heb zo vlak voor dit weekeinde een heerlijke Peren-speculaascake voor je. Ik zag het recept in het receptenblad van de Jumbo. Omdat ik niet eigenwijs wilde zijn hield ik me aan het recept, maar wat ik al dacht kwam uit. De cake bleef veel te zompig. Dat kwam omdat er vrij veel kwark in het recept ging. Dat heb ik bij de tweede poging dus drastisch verminderd evenals de hoeveelheid boter. De peren zijn ook al vochtig dus dan is het uitkijken met de boter en kwark. De kwark geeft wel een frisse smaak aan het deeg, dus een beetje heb ik er wel ingelaten. Omdat ik dol ben op speculaas en die heel goed samen gaat met de peren, heb ik ook speculaaskruiden toegevoegd. Past lekker bij de tijd van het jaar toch?

Recept

Peren-speculaascake

bevat gluten en lactose

Ingrediënten

175 gr roomboter op kamertemperatuur

150 gr suiker

200 gr bloem

10 gr bakpoeder

1 el speculaaskruiden

1 el kwark

2 peren

poedersuiker

extra: mixer en taartvorm

Bereiding

Verwarm de eerst oven voor tot 180 °C.

Klop met de mixer of de keukenmachine de boter met de suiker romig.

Voeg  dan één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen.

Zeef de bloem met het bakpoeder. Voeg dit toe aan het beslag samen met de speculaaskruiden. Roer ze met een spatel door het beslag. Voeg er ten slotte de kwark aan toe en schep die luchtig door de massa. Doe het beslag in de taartvorm en strijk glad.

Schil nu de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis en snijd de peren in repen van 5 mm dikte. Verdeel de repen peer over het beslag. Bestrooi de stukken peer eventueel met wat poedersuiker.

Bak de cake nu in de voorverwarmde oven in 45 min. goudbruin en gaar. Check de gaarheid voordat je hem uit de vorm haalt, want door de vochtigheid van de peren kan de gading langzamer gaan. Laat de perencake tenslotte in de vorm afkoelen. Bestrooi eventueel met poedersuiker en snijd in stukken.

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies !

TG Facebook Comments

2-22-2019
Geplaatst in zoetigheden