Pastinaaksoep met tomaat

Zo vandaag ga ik voor deze lekker simpele, voedzame pastinaaksoep met tomaat. De combi tomaten (uit blik) en pastinaak geeft de soep een aparte, frisse smaak. En er zitten natuurlijk lekker veel vitaminen in. In de handige weckpot kan ik hem ook altijd nog bewaren in de koelkast. En weet je wat ook zo handig is aan deze tomaten-pastinaak soep? Je kunt hem ook als pastasaus maken. Dan doe je er maar een beetje bouillon bij. 200 ml bijvoorbeeld in plaats van een hele liter. En hup, je hebt een aparte tomatensaus. 

Recept

Pastinaaksoep met tomaat

bevat lactose-glutenvrijPastinaaksoep met tomaat

Dit heb je nodig voor 4 personen:

25 gr roomboter

2 uien, gesnipperd

1 grote teen knoflook, fijngesneden

1 el sambal

350 gr pastinaken, in plakjes gesneden

400 gr hele tomaten uit blik

1/2 el djahé (gemberpoeder)

1/2 el djinten (komijn)

1 ltr bouillon (vers of van 1 l gekookt water + 2 groentebouillon blokjes zonder gluten)

Zo maak je de pastinaak soep:

Verwarm een soeppan. Smelt hier vervolgens zachtjes de boter in. Fruit dan de ui en knoflook vijf minuten op laag vuur in de boter. Voeg na een paar minuten de sambal toe en roer die goed door de uien en knoflook.

Voeg dan ook de plakjes pastinaak toe en bak deze nog eens vijf minuten mee. Roer goed door elkaar.

Voeg dan de tomaten uit blik en de specerijen toe.

En giet daar tenslotte de bouillon bij.

Breng de soep aan de kook en laat deze ongeveer 20 minuten pruttelen.

Zet het vuur uit, pureer de soep dan met een staafmixer of een blender.

Proef!

Is ie lekker? Dan ben je klaar.

Mag er nog wat zout of peper bij? Ga je gang.

Eet smakelijk!

Pastinaaksoep met tomaat

TG Facebook Comments

2-25-2019
Geplaatst in soep