Pastinaak cake
Op deze warme Doe-Dinsdag met aardig wat zon heb ik een Pastinaak cake voor je. Je kent natuurlijk de worteltjescake, of de courgettecake, maar ook de zoetige pastinaak is een heerlijke smaakmaker in je cake. Eet je meteen een gezonde Hollandse groente.

Dan mag je wel even Doe-Dinsdagzondigen toch? De cake is trouwens lactosevrij, want ik maakte hem met zonnebloemolie in plaats van boter.

 

Recept Pastinaak cake

1 cake-90 minuten-makkelijk

bevat gluten-noten en ei

lactosevrij

Pastinaak cake

Ingrediënten

250 ml zonnebloemolie

250 gr lichtbruine basterdsuiker

2 ei

250 g zelfrijzend bakmeel

2 tl bakpoeder

1 el kaneelpoeder

snufje zout

1 pastinaak, geschild en fijn geraspt

pecannoten

 

Bereiding

Verwarm de oven eerst voor op 170 graden.

Bekleed dan een cakeblik met bakpapier.

Klop de zonnebloemolie samen met de suiker en de eieren in een schone kom met een garde tot een soepele massa

Zeef vervolgens het bakmeel samen met het bakpoeder, de kaneel en het zout boven een andere kom.

Meng deze droge massa door de olie-suiker massa en schep het er met een lepel door.

Voeg daarna de pastinaak toe. Roer alles voorzichtig met de lepel tot het gemengd is.

Giet tenslotte het beslag in de vorm. Decoreer de cake met wat stukjes pecannoot (andere noten kan ook hoor) en bak de cake in zo’n vijftig minuten gaar.

Checken of je cake gaar is doe je zo:

Steek er met een satéprikker in. Als deze er schoon weer uitkomt is hij gaar. Blijft er wat aan de sateprikker plakken, zet de cake dan nog even (5-10 minuten)terug in de oven.

Laat de cake in het blik afkoelen.

Pastinaak cake

 

Kom ook naar de kookworkshop Conserveren op

24 maart-21 april-9 juni-7 juli of 29 september 2018!

flyer workshop conserveren

 

TG Facebook Comments

3-6-2018
Geplaatst in zoetigheden