Deze Makkelijke Maandag heb ik een heerlijke pasta met rauwe zomergroenten voor je. Ideaal voor een warme dag als vandaag. Je eet ook nog eens supergezond en je bent in no time klaar. Wat wil je nog meer! Het ging er hier gisteravond in als koek, maar ik heb dan ook twee echte pastamonsters in huis. De tomaten en paprika’s die ik gebruik in dit gerecht komen uit de Hollandse kas. Daar let ik nu altijd op als ik dit soort zomerse groenten koop. Ik heb liever een verse Hollandse kaspaprika dan een halfdroog exemplaar van ver weg. Dus ik kijk altijd op de sticker, of het bijbehorende bordje, wat het land van herkomst is. Het verbaasd me trouwens hoeveel groenten, die nu bij ons in het seizoen zijn, toch uit Spanje en Egypte komen.Tja, het zal wel goedkoper zijn, maar ik betaal liever ietsje meer voor vers van dichtbij. En ook al kunnen we het hier dan alleen in de kas telen, en niet buiten. We zijn daar wel heel goed in hier in Nederland. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.
Recept
Pasta met rauwe zomergroenten
4 personen – 20 minuten – supermakkelijk
Ingrediënten
1 pak spaghetti van 500 gr
1 tl zout
8 Hollandse kastomaten
2 Hollandse kaspaprika’s
4 lente-uien
2 tenen knoflook
1 el gedroogde oregano
1 tl gedroogde pepertjes
zout en peper
2 blikjes tonijnstukjes in olie
goede olijfolie
Bereiding
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Of kook de pasta 2 minuten, draai het vuur uit en laat de pan net zo lang staan als op de verpakking staat aangegeven dat het moet koken. Dit is dé truc om altijd pasta al dente te hebben. En het is ook nog eens duurzaam!
Was en snijd alle groenten, de knoflook en de lente uien fijn. Doe ze bij elkaar in een schaal. Voeg de oregano, pepertjes en tonijn toe. Voeg vervolgens een goede scheut olie toe en hussel de boel lekker door elkaar.
Giet de pasta af. Schik wat pasta op een bord en doe daar een flinke opscheplepel van de rauwe groenten overheen. Giet er nog wat lekkere olie over en zet zout en peper op tafel zodat iedereen die naar smaak toe kan voegen.
Uiteraard kun j eer ook nog kappertjes of olijven bij serveren.
Eet smakelijk!
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht).