Hhhmm ik heb een heerlijk klasssieker in de vorm van Pasta met gehakt. Ik maakte er hele schalen vol van toen we een paar weken geleden een familie-feestje hadden. Zo’n schaal pasta met een schaal salade is zo gemaakt en da kan iedereen lekker zelf opscheppen. Heerlijk toch voor een zomerse dag, bijvoorbeeld op de camping. Afijn, waar je ook verblijft nu deze pasta is lekker easy en daar houden we van op Makkelijke Maandag! Fijne start van de week.
Recept
Pasta met gehakt
4 personen-30 minuten-makkelijk
bevat vlees en gluten
Ingrediënten
250 gr gehakt
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook
400 gr pasta (naar keuze)
1 courgette, in blokjes gesneden
1 tl paprikapoeder
1/2 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl kaneelpoeder
peper en zout
olijfolie om te bakken
olijfolie extra vierge
Bereiding
Breng in een grote pan water aan de kook en doe daar de pasta in. Kook die volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Zet vervolgens een tweede pan op het vuur en doe daar wat olijfolie in. Verwarm deze even en doe er dan de gehakt in. Roer met een vork door het vlees zodat het gehakt rul wordt. Bak het vlees een minuut of 5 op deze manier.
Voeg dan de ui en knoflook toe. Bak deze zachtjes door het vlees. Voeg na een paar minuten, als de uien glazig zijn ook de blokjes courgette en de kruiden toe. Zet het vuur wat lager en laat de saus lekker sudderen.
Giet de pasta af. Doe de gehaktsaus door de pasta en zet even terug op het vuur. Giet nog wat extra vierde olijfolie over je gerecht en dien het dan direct op.
Italië en zijn pasta-regels!
Vlees in je pasta eet je alleen in de vorm van een saus als deze. Je zal in Italië nooit een stuk vlees bij je pasta krijgen. Dat kan volgens de Italiaanse pasta-wetten niet. Het vlees in stukjes of plakjes in een saus kan dus wel. En die saus gaat altijd voor het opdienen door de pasta. Pasta en saus apart serveren is typisch Hollands en zal geen enkele Italiaan doen. Afijn, mag je helemaal zelf weten natuurlijk. Maar, als je pasta echt op zijn Italiaans wil serveren, zijn dit 2 belangrijke regels om je aan te houden. Maar wist je dat er nog veel meer pasta-regels zijn? In een pasta workshop die ik dit najaar geef, vertel ik je er alles over. Dan leer ik je ook 3 soorten verse pasta te maken. Interesse in deze workshop. Stuur “>me dan een mailtje. En meer info vind je hierboven bij de workshops.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer? Of wil je iemand een kookboek cadeau doen?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!
">Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten. Als je hem rechtstreeks bestelt, is hij €15,- ipv €24,95
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht).