Ik heb hier een heerlijke zomerse Minestronesoep bomvol verse seizoensgroenten.
Dit recept is voor een flinke pan minestronesoep. Je kan er makkelijk met zijn zessen van eten. En heb je wat over dan neem je dat lekker mee voor je lunch de volgende dag! Heb je een heerlijke gezonde middagmaaltijd. De soep is trouwens ook prima in te vriezen. Altijd handig als je even geen zin hebt om te koken, maar wel gezond wil eten. Fijne en zonnige  Makkelijke Maandag.

Recept

Minestronesoep

met seizoensgroenten

6 personen-1 uur-makkelijk

vegetarisch-lactosevrij

Ingrediënten

olijfolie om in te bakken

1 ui, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijn gehakt

1/2 bos wortelen, geschrapt en klein gesneden

2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

1 prei, in ringen gesneden

courgette, in plakjes gesneden

paprika, in stukjes gesneden

stronk broccoli, in stukjes gesneden

1 gedroogd chili pepertje, verkruimeld

4 el gedroogde Italiaanse kruiden

2 liter groentebouillon (of 2 liter water en 2 bouillontabletten)

2 blikken passata of gepelde tomaten

1 el Worchestersaus

olijfolie, extra vierge

Bereiding

Zet een grote soep- of stoofpan op een middelhoog vuur.

Verhit hier in een scheut olijfolie.Voeg na een minuutje de ui en de knoflook toe. Bak ze glazig en let op dat de boel niet aanbrandt!

Doe daarna de rest van de groenten er bij en laat dit alles een minuut of vijf op laag vuur zachtjes bakken

Voeg dan het chili pepertje en de Italiaanse kruiden toe. Roer goed door.

Doe dan de bouillon er bij.

Maak vervolgens de twee blikken open en voeg ook die toe aan de Minestrone.

Doe de Worchestersaus erbij en laat de boel zo’n drie kwartier pruttelen.

Check tussendoor wel of de soep niet te hard kookt en roer af en toe even door.

Proef de soep en beslis of je er nog wat zout en peper bij wil doen.

Als de soep een lekkere dikke brij is geworden, is hij klaar.

Schenk de soep in diepe borden, giet er royaal goede olijfolie over en bestrooi het eventueel met parmezaanse kaas of blaadjes basilicum.

Vind je dit een lekker recept? Dan is deze soep misschien ook wat voor jou.

Zin om Mijn Hollandse Keuken te liken op Facebook? Klik dan hier!

En heb je zin in een workshop Conserveertechnieken op boerderij Ravenstein? Klik dan hier!

 

TG Facebook Comments

5-22-2017
Geplaatst in soep