Vind jij het ook zo lastig om die mooie kleurige kleine macaron te maken. Maar ben je ook zo dol op de amandelsmaak van deze prachtige koekjes? Dan kun je deze macaron de Nancy eens maken. Ze zijn vernoemd naar de stad waar ze vandaan komen, het Noord Franse Nancy. Dit koekje is veel minder ingewikkeld om te bereiden dan de kleine, ronde macaron, maar ze smaken minstens net zo lekker. Sterker nog, als ik een pot van deze koekjes maak, zijn ze binnen no time op. Wat dat betreft kun je er het beste maar meteen heel veel van maken! Maak je echt vrienden mee!

Recept Macaron de Nancy

Ingrediënten

  • 175 gr amandelmeel
  • 250 gr (poeder)suiker
  • 3 eiwitten
  • 1 el honing
Macaron de Nancy is een amandelkoekje uit de Noord Franse universiteits-stad Nancy.

Bereiding

Let er bij de aanschaf van amandelmeel op dat het ook echt amandelmeel is. Ik kocht laatst een pak van Koopmans en dat bleek maar voor de helft uit amandelmeel te bestaan (er zat rijst-en lupinemeel bij). De koekjes worden dan minder lekker.

Meng je amandelmeel met de suiker en de eiwitten. Voeg naar smaak ook de honing toe en roer nog even goed door.

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep daar met een eetlepel hoopjes deeg op. Houdt afstand tussen de hoopjes, want het deeg loopt uit.

Schuif de bakplaat de oven in en bak de koekjes in 10 minuten gaar. Let op ze zijn dan nog wat zacht. Dat blijft ook zo. Door de afkoeling wordt de buitenkant een beetje krokant maar de binnenkant blijft zacht. Dat maakt de koekjes extra bijzonder!

Laat de koekjes op een rooster afkoelen en doe ze daarna in een dichte pot waar een slot op kan dan heb je namelijk nog kans dat je zelf ook een koekje te pakken krijgt!

Wist je trouwens dat Nancy ook Sinterklaas viert! En bovendien een leuke stad is om te bezoeken. macarKijk maar.

TG Facebook Comments

5-23-2019
Geplaatst in zoetigheden