Dit lekker maaltijdsoepie zit boordevol Hollandse vitaminen. Omdat de soep lekker lang pruttelt gaan de smaken van de groenten lekker in elkaar overlopen en krijg je een fluweelzachte smaak aan de soep. Samen met de gebakken spekkies en de geraspte kaas is het echt comfortfood waar iedereen in huis blij van wordt. Je kunt er makkelijk een grote pan van maken en daarna invriezen. Heb je altijd iets makkelijks te eten als je even geen tijd hebt om te koken maar toch gezond wil eten.

Recept Lekker maaltijdsoepie

Ingrediënten

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 stronk broccoli
  • doosje cherrytomaten (250 gr)
  • 100 gr boontjes
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 2 liter groentebouillon (of 2 liter water en 2 bouillontabletten)
  • 2 blikken passata of gepelde tomaten
  • 250 gerookte spekjes
  • olijfolie, extra vierge
  • geraspte kaas
  • stokbrood

Bereiding

Zet een grote soep- of stoofpan op een middelhoog vuur.

Verhit hier in een scheut olijfolie.Voeg na een minuutje de ui toe. Bak ze glazig en let op dat de boel niet aanbrandt!

Doe daarna de rest van de groenten en aardappels, behalve de cherrytomaten, er bij en laat dit alles een minuut of vijf op laag vuur zachtjes bakken.

Biologische boerderijwinkel Hoeve Ravenstein

Voeg dan de tomaten en kruiden toe. Roer goed door.

Voeg de bouillon toe.

Maak vervolgens de twee blikken tomaten open en voeg ook die toe aan de soep. Laat hem vervolgens minimaal een uurtje pruttelen. Maar liever anderhalf uur. Dat komt de smaak zeker ten goede.

Check tussendoor wel of het lekker maaltijdsoepie niet te hard kookt en roer af en toe even door.

Bak ondertussen in een andere pan de gerookte spek in wat olijfolie knapperig.

Proef de soep en beslis of je er nog wat zout en peper bij wil doen.

Als de soep een lekkere dikke brij is geworden, is hij klaar.

Schenk de soep in diepe borden, giet er royaal goede olijfolie over en bestrooi met de spekjes en geraspte kaas. Serveer met stokbrood en eventueel kruidenboter.

Slowcooker

Als je wil kun je alle ingrediënten ook in de slowcooker doen. Laat het maaltijdsoepie dan 6 uur op lage temperatuur pruttelen. Bak de spekjes apart.

Eet smakelijk!

Nog een lekker soeprecept?

Kijk dan eens naar de Friesche variant van de Franse uiensoep. Ofwel Sipelsop. Heerlijke uiensoep met nagelkaas.

Friesche sipelsop

TG Facebook Comments

11-29-2020
Geplaatst in soep