IMG_2858

Jaa, vandaag is hier dan ook eindelijk de zomervakantie begonnen. Dus deze vrijdag doen we helemaal niet moeilijk. Maar wel gezond! En dat doen we met deze lekkere andijvie-slavinkjes van andijvie uit de moestuin.  Zeg maar een Hollands andijviestamppotje, maar dan in een leuk rolletje verpakt. Da’s weer eens wat anders. En ze kunnen prima bij de bbq! 

Dit heb je nodig voor 4 personen

750 gr kruimige aardappelen zoals Doré

roomboter

scheut melk

100 gr oude kaas, geraspt

1 krop andijvie

250 gr achterham

 

Zo maak je het:

Schil de aardappelen en kook ze met een tl zout in 20 minuten gaar.

Giet ze af en zet ze even terug op het vuur om droog te stomen.

Haal de pan van het vuur en doe een klont boter en een flinke scheut melk bij de aardappelen. Stamp ze fijn tot puree. Doe er dan de geraspte kaas doorheen. Breng op smaak met zout en peper.

Zet een pan water op het vuur. Haal de bladeren van de andijvie en doe die in het kokende water. Haal ze er na twee minuten uit. Maak de bladeren droog en leg er met een eetlepel een hoopje aardappelpuree in. Vouw het blad er om heen tot een rolletje.

Als je alle rolletjes gedaan hebt, pak je e plakken achterham en rolt die om de andijvierolletjes.

Zet een grote bakpan op het vuur, doe er een klont boter in en bak de rolletjes nog een paar minuten totdat de ham mooi lichtbruin is.

Leg de rolletjes op een schaaltje en serveer als bijgerechtje.

Eet smakelijk.

IMG_2860

 

 

TG Facebook Comments

7-10-2015
Geplaatst in Groenten, vleesgerecht