Deze hartige pompoentaartjes kwamen mede tot stand door mijn vriendin Liek die enorme reuzen pompoenen in haar volkstuin had staan. En een van die joekels moest ik maar meenemen naar huis. Bij mij thuis staan ze niet altijd te juichen als ik met pompoen aankom, dus sneed ik hem in blokjes en vroor hem in. Naast de pompoenblokjes vond ik ook bladerdeeg in mijn diepvries en zo kwamen deze hartige pompoentaartjes tot stand. Ze zijn voor 1 persoon en na het maken ook prima in te vriezen. Heb je weer een voorraadje.

Recept Hartige pompoentaartjes

4 personen-40 minuten-makkelijk

Ingrediënten

  • 2 grote uien, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • olijfolie om te bakken
  • 400 gr pompoen in blokjes
  • Uit de voorraadkast:
  • 4-8 plakjes bladerdeeg
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 100 gr oude kaas, geraspt
pompoen

Bereiding

Zet een bakpan op een middelhoog vuur en bak hierin de ui en knoflook heel langzaam. Zo worden ze lekker zoet van smaak.

Voeg na een minuut of 10 de blokjes pompoen en de kruiden toe en laat ze zachtjes gaar worden.

Neem vier schaaltjes en bedek die ieder met bakpapier en gebruik die als mal voor je bladerdeeg bakje. Of gebruik net als ik aluminium bakjes als je die toevallig hebt. Je hebt waarschijnlijk meer dan 4 plak bladerdeeg nodig om het schaaltje te bekleden. Snijd de andere plak bij en maak daarmee je bakje op maat.

Verwarm ondertussen je oven voor op 200 graden

Prak dan de pompoen wat fijn en vul je bladerdeegbakjes met de pompoen vulling. Strooi er de kaas over en schuif ze meteen in de oven. Na 15-20 minuten zijn ze klaar. Check ondertussen wel dat je bladerdeeg niet aanbrandt.

Haal de hartige pompoentaartjes uit de oven en serveer direct bij een kop soep en een salade.

TG Facebook Comments

9-30-2020
Geplaatst in hartige taart