IMG_2801

Tegenwoordig ben je alleen nog hip als je met alle foodtrends mee doet. En die schrijven voor dat je allerlei  granen van ver weg moet eten. Zo moesten we een tijdje terug massaal aan de glutenvrije quinoa. Maar dat is al weer uit de mode. Nu moeten we ineens aan het nieuwste graan Freekeh. Niet glutenvrij, maar ach het is hip, dus wat maakt het uit. Ik vind het allemaal prima hoor. Maar wat mij betreft is er ook helemaal niks mis met de goeie ouwe Hollandse aardappel. Hij is voedzaam, een stuk betaalbaarder dan al die granen van ver weg en je kunt hem gekookt, gepureerd of gebakken, altijd aanpassen aan je maaltijd. Dus vandaag zet ik de aardappel eens in het zonnetje met deze overheerlijke aardappel-zalmkoekjes. Ze zijn lekker bij de bbq, bij een salade of gewoon bij een borrel. Heb een lekkere vrijdag, snackdag!

IMG_0974

 

Voor je begint…een kleine tip:

Ik maakte mijn paneermeel van geroosterd oud brood! Dat maak je zo. Doe je oude sneetjes brood in de oven op 180 graden. Rooster ze tot ze lekker krokant zijn. Laat ze afkoelen en maal ze fijn in je keukenmachine. Bewaar het in een afgesloten bakje. Zo heb je altijd de lekkerste paneermeel bij de hand. Je kunt trouwens ook prima oude crackers gebruiken!

 

Recept aardappel-zalmkoekjes

 

Schermafbeelding 2015-07-21 om 13.48.37

In Het Hollands Maandkookboek heb ik een handig overzicht waar precies in staat welke aardappels geschikt zijn om te bakken en welke je het beste kunt pureren of frituren. Ook handige bewaar- en kooktips! Klik hier voor meer info.

Schermafbeelding 2014-09-27 om 19.55.40 kopie

6-26-2015
Geplaatst in aardappelgerecht