Aardbeientaart

Ik heb vandaag een lekkere aardbeientaart voor je om jezelf een beetje te verwennen met dit ietwat sombere weer. We zitten immers midden in het aardbeienseizoen. Denk jij nou ik lust ook heel graag rode bessen en frambozen dan zou ik die ook heerlijk gebruiken voor deze heerlijke taart die als basis een zandtaartdeeg heeft. De vulling is van mascarpone en slagroom. Je zou voor een slankere versie ook hangop kunnen maken.

Recept aardbeientaart

Hollandse aardbeien

Ingrediënten

  • 200 gr bloem
  • snuf zout
  • 100 gr basterdsuiker
  • 125 gr koude roomboter
  • 1 ei
  • 125 ml mascarpone
  • 1 eetlepel suiker
  • 125 ml slagroom
  • 1 el citroensap
  • 250 gr aardbeien
  • Springvorm van ca 24 cm
  • mixer
Hollandse aardbeien

Bereiding

Zeef eerst de bloem boven een kom.

Snijd dan de koude boter met twee messen in kleine stukjes. Voeg dit samen met het ei toe aan de bloem. Voeg ook de suiker toe. Mix dit in je keukenmachine tot een geheel.

Maak een bal van het deeg en verpak het in plastic folie. Leg dit een half uurtje in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden.

Neem het zanddeeg dan uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven werkblad of aanrecht. De lap dient minimaal 5 mm dik te zijn. Bekleed je ingevette bakvorm met het deeg. Leg aluminiumfolie of bakpapier op de taart en vul die met droge bonen of speciale blindbakvulling.

Zet de vorm in je oven en bak 20-30 minuten.

Haal de taart dan uit de oven, verwijder de bakvulling en laat afkoelen. Mix ondertussen de mascarpone met de slagroom, suiker en citroensap. Vul hiermee de taart. Was en snijd de aardbeien en vul daar de bovenkant van de taart mee.

Aardbeientaart

Zin in een lekker aardbeien-uitje? Bezoek eens het Aardbeienterras!

TG Facebook Comments

7-10-2019
Geplaatst in zoetigheden