aardappel-room soepDeze aardappel-room soep maak je in een handomdraai! Gewoon van ingrediënten die je meestal wel in huis hebt zoals aardappelen, room, spek en prei. De soep is lekker romig bovendien. Houd je daar niet zo van? Dan kun je ook melk in plaats van room gebruiken. Maar, ik ga vandaag lekker zondigen en room gebruiken. Aan deze aardappel-room soep kun je ook nog andere restjes groenten toevoegen. Dat is zo lekker makkelijk van soep maken. Merken je kids ook niet dat ze stiekem toch vitaminen eten. Die worden namelijk helemaal blij van de lekkere spek in de soep! Ik zeg een win-win situatie! Eet smakelijk!

Recept

Aardappel-room soep

4 personen – 30 minuten – makkelijk

aardappel-room soep

Ingrediënten

2 grote uien

2 prei

500 gr vastkokende aardappelen

25 g boter

2,5 lt water

3 bouillonblokjes

125 ml slagroom

100 gr spekreepjes

2 bosuitjes

aardappel-room soep

Bereiding

Snipper de uien.

Was de preien en snijd die in dunne ringen.

Schil de aardappelen en snijd die in kleine stukjes.

Smelt de boter in een grote soeppan met dikke bodem.

Fruit hierin de uien, de preiringen en de aardappelblokjes zo’n 2 minuten op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden.

Voeg dan het water en de bouillonblokjes toe en laat op laag vuur ongeveer 20 minuten koken.

Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak de spekjes op middelhoog vuur in 3 minuten lekker knapperig. Laat het spek even uitlekken op een stukje keukenpapier. Zo wordt het veel minder vet!

Neem de pan dan van het vuur, voeg de slagroom er aan toe en pureer de soep met de staafmixer mooi glad.

Snijd vervolgens de bosui in ringetjes.

Verdeel de soep over kommen, garneer met de ringetjes bosui en met de spek.

aardappel-room soep

Wil je nog meer lekkere Hollandse soeprecepten uit het seizoen? Er staan er heel veel in mijn kookboek!

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 

TG Facebook Comments

7-13-2017
Geplaatst in soep